Ίδρυση εταιρείας στην Αγγλία: Μύθοι και αλήθειες

23 Αυγούστου, 2021

Όταν μιλάμε για ίδρυση μιας εταιρείας στο εξωτερικό, πολλές φορές ακούγονται απόψεις που δείχνουν ημιμάθεια και φόβο. Έτσι, έχουν προκύψει κάποιοι μύθοι σχετικά με την ίδρυση εταιρειών στο εξωτερικό.

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε στην ίδρυση εταιρείας στην Αγγλία και θα εξηγήσουμε γιατί αυτοί οι μύθοι είναι άτοποι και δεν συμβαδίζουν ουσιαστικά με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τις τρεις βασικές αλήθειες, που έχουν να κάνουν με την ίδρυση εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να διαχωρίσουμε τα πραγματικά οφέλη από τους μύθους και την παραπλάνηση.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσαφηνίζουμε τι ισχύει τελικά στη διαδικασία δημιουργίας offshore και συγκεκριμένα στην έναρξη ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου με έδρα την Αγγλία.

Μύθος #1 : Οι offshore στην Αγγλία είναι παράνομες

Αυτός ίσως είναι ο πιο άδικος μύθος για τις υπεράκτιες εταιρείες γενικά. Ειδικότερα στην Αγγλία, σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε ως σύμβουλοι ίδρυσης εταιρειών, γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες ακολουθούν όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς και διατάξεις.

Η ίδρυση εταιρείας στην Αγγλία είναι καθ’ όλα νόμιμη και αποδοτικότατη για την αύξηση της κερδοφορίας σας. Επομένως, η δήλωση πως μια τέτοια εταιρεία είναι παράνομη, είναι απλά ένας μύθος!

Μύθος #2 : Η ίδρυση γίνεται μόνο δια ζώσης

Άλλος ένας μύθος σχετικά με την ίδρυση εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ότι απαιτείται η παρουσία του ιδρυτή στην Αγγλία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, φυσικά, καθώς πολλές από τις απαραίτητες διαδικασίες γίνονται πλέον online ή μέσω εκπροσώπου.

Η διαδικασία σύστασης εταιρείας στην Αγγλία είναι εξαιρετικά εύκολη και όπως είπαμε δεν απαιτεί την παρουσία σας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα για τη σύσταση απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωση έγκρισης επωνυμίας
  • Πρωτότυπα εταιρικά έγγραφα
  • Πιστοποιητικό σύστασης της εταιρείας
  • Πιστοποιητικό καταχώρησης έδρας
  • Καταστατικό εταιρείας
  • Πιστοποιητικά των μετόχων (ταυτότητα και λογαριασμό ΔΕΚΟ)

Η ομάδα του GoJack είναι σε θέση να σας βοηθήσει να συλλέξετε τα δικαιολογητικά αυτά και να τα αποστείλει στους αρμόδιους φορείς. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες διαδικαστικές λεπτομέρειες επ’ αυτού.

Μύθος #3 : Η ίδρυση εταιρείας στην Αγγλία απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο

Ένας ακόμη μύθος που απασχολεί πολλούς επενδυτές και επιχειρηματίες, είναι για το ύψος του απαραίτητου κεφαλαίου, ώστε να γίνει η ίδρυση εταιρείας στην Αγγλία. Η αλήθεια εδώ είναι ότι ενώ χρειάζεται κάποιο ελάχιστο κεφάλαιο για να γίνει η έναρξη της εταιρείας, το ποσό δεν είναι τόσο υψηλό για να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στη δημιουργίας της νέας σας εταιρείας.

Ειδικά αν υπάρχει μια ομάδα μετόχων, το ποσό συμμετοχής στην εταιρεία διαμοιράζεται και δεν επιβαρύνει πια έναν μοναδικό ιδρυτή. Επομένως, το κόστος ανά μέτοχο μετριάζεται ακόμη περισσότερο.

Αλήθεια #1 : Η εταιρεία στην Αγγλία έχει ευνοϊκή φορολογία

Ξεκινώντας με τις αλήθειες σχετικά με την ίδρυση υπεράκτιας εταιρείας, αξίζει να πούμε ότι ένα από τα βασικά οφέλη ίδρυσης εταιρείας στην Αγγλία, είναι η ευνοϊκότερη φορολόγηση.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι χρειάζεται να αναζητήσετε τον απόλυτο φορολογικό παράδεισο στην άλλη άκρη του ειρηνικού, για να δημιουργήσετε μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται εντός Ευρώπης.

Η Αγγλία είναι μια σοφή, συμφέρουσα και εύλογη επιλογή για πολλούς επιχειρηματίες. Προσφέρει την ασφάλεια ενός πολιτικά σταθερού κράτους με μεγάλη εμπορική και οικονομική ισχύ σε όλο τον κόσμο. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα για να αναπτύξετε τα επιχειρηματικά σας σχέδια;

Αλήθεια #2 : Υπάρχει ανωνυμία ιδρυτή και μετόχων

Στη συνέχεια, μια βασική και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια για τη σύσταση εταιρείας στην Αγγλία, είναι η ανωνυμία. Με τη δημιουργία μιας offshore στην Αγγλία έχετε απόλυτη ανωνυμία για τη συμμετοχή σας στην εταιρεία.

Μπορείτε να ορίσετε έναν φορολογικό εκπρόσωπο και μια έδρα στην Αγγλία και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρονται, κάτω από την ομπρέλα προστασίας της ανωνυμίας σας.

Αλήθεια #3 : Μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένους συνεργάτες για την ίδρυση

Σε όλο αυτό το ταξίδι της δημιουργίας νέας εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είστε μόνοι σας. Με το να συνεργαστείτε με την ομάδα του GoJack κερδίζετε έμπιστους συνεργάτες με πολλά χρόνια εμπειρίας στην αγορά και τη νομοθεσία εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλαμβάνουμε την εκπλήρωση της διαδικασίας ίδρυσης κάτω από συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας, σεβόμενοι τις ανάγκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας. Σας στηρίζουμε και σας ενημερώνουμε για κάθε νέα πληροφορία που αφορά υπεράκτιες επιχειρήσεις και τον κλάδο σας εν γένει.

Τώρα γνωρίζετε τι είναι αλήθεια και τι όχι στον επιχειρηματικό κόσμο της Αγγλίας. Καλέστε μας για να μιλήσουμε περισσότερο πάνω στα επιχειρηματικά σας σχέδια και τις δυνατότητες χαμηλής φορολογίας στην Αγγλία και αλλού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας