Wise ή Revolut: μια συγκριτική παρουσίαση

12 Μαΐου, 2023

Δύο από τις κορυφαίες εταιρείες για ψηφιακές συναλλαγές είναι η Wise και η Revolut. Και οι δύο πάροχοι προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες και κάνουν την ανταλλαγή νομισμάτων, τις διεθνείς πληρωμές, την πρόσβαση σε μετρητά στο εξωτερικό αλλά και την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό εύκολη υπόθεση. Τόσο η Wise όσο και η Revolut έχουν πολύ καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες και χρεώνουν χαμηλότερες προμήθειες.

Οι δύο αυτές ψηφιακές τράπεζες έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά καθώς βασίζονται στην ίδια ιδέα και το άνοιγμα λογαριασμού σε αυτές είναι μια εύκολη διαδικασία. Είναι γεγονός ότι μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό στην Revolut από εδώ ή στην Wise από εδώ, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ωστόσο, οι δύο αυτές online τράπεζες έχουν και αρκετές διαφορές και η κάθε μία έχει τα δικά της υπέρ και κατά. Αν θέλετε, λοιπόν, να διαλέξετε ποια ταιριάζει καλύτερα σε εσάς, τότε διαβάστε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που συλλέξαμε για εσάς.

Τι είναι η Wise

Η Wise είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων που λειτουργεί από το 2011. Ιδρύθηκε με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από Εσθονούς επιχειματίες και αρχικά ήταν γνωστή ως Transferwise.  Το 2021 άλλαξε το όνομά της σε Wise.

Η Wise σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα σε πάνω από 70 χώρες και να έχετε πάνω από 40 νομίσματα στο εικονικό σας πορτοφόλι, τα οποία μπορείτε να μετατρέψετε σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, ανοίγοντας έναν λογαριασμό στη Wise θα μπορείτε να ανταλλάξετε όποια στιγμή θέλετε ένα νόμισμα με ένα άλλο, χρησιμοποιώντας τις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά και να μεταφέρετε χρήματα από και προς τον τραπεζικό σας λογαριασμό πάρα πολύ γρήγορα.

Τι είναι η Revolut

Η Revolut είναι μια ψηφιακή τράπεζα που ιδρύθηκε το 2015. Όπως και η Wise, η Revolut είναι μια ιδιωτική εταιρεία που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανοίγοντας έναν λογαριασμό στη Revolut από εδώ, θα μπορείτε να στείλετε χρήματα σε άλλους χρήστες και τραπεζικούς λογαριασμούς Revolut. Μπορείτε, επίσης, να λάβετε χρήματα σε περισσότερα από 30 νομίσματα χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Επιπλέον, λαμβάνετε έναν μοναδικό κωδικό QR και έναν σύνδεσμο πληρωμής που μπορείτε να μοιραστείτε με όποιον θέλετε. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να πληρώνετε γρήγορα, ακόμα κι αν οι άλλοι δεν έχουν λογαριασμό Revolut.

Ακόμη, οι πελάτες της Revolut λαμβάνουν μια χρεωστική κάρτα πολλαπλών νομισμάτων για ανάληψη χρημάτων από ένα ΑΤΜ ή για πληρωμή αγαθών στο εξωτερικό.

Σύγκριση Wise με Revolut

Πλεονεκτήματα της Wise
  • Χρεώνει μόνο 1% ανά ανάληψη
  • Η Wise είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, από το 2021
  • Μπορείτε να επιλέξετε ποια θα χρησιμοποιήσετε μέσα από 40 διαφορετικά νομίσματα και επίσης να λάβετε χρήματα από το εξωτερικό, έχοντας πρόσβαση σε λογαριασμούς και IBAN για 9 διαφορετικά νομίσματα
  • H Wise προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της χωρίς συνδρομή
  • Η Wise προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις, συνήθως ένα μικρό ποσοστό του ποσού που μεταφέρεται, και επίσης εγγυάται τις ίδιες τιμές στη μέση της αγοράς τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε μέχρι και 3 εικονικές κάρτες για να οργανώσετε καλύτερα τα έξοδά σας.  Η εικονική κάρτα θα είναι διαθέσιμη μόλις παραγγείλετε τη φυσική και είναι δωρεάν, είτε έχετε προσωπικό είτε επαγγελματικό λογαριασμό στη Wise.
Μειονεκτήματα της Wise
  • Έχει όριο ανάληψης τα 4000€ τον μήνα και όριο χρήσης – αγορών τα 30.000€ τον μήνα
  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στην Wise για να πληρώσετε μεταφορά χρημάτων ή να προσθέσετε χρήματα στην Stripe. Είναι δυνατόν μόνο να λάβετε χρήματα από την Stripe στο λογαριασμό σας στην Wise.
  • Δε διαθέτει τραπεζική άδεια (χωρίς εγγύηση κατάθεσης ή πάγιες εντολές) και ο λογαριασμός σας δεν θα είναι τραπεζικός λογαριασμός αλλά λογαριασμός πληρωμών.
  • Δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Wise για να κάνετε μεταφορές σε εμπόρους που διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, συναλλάγματος, CFD και δικαιωμάτων προαίρεσης.
Πλεονεκτήματα της Revolut
  • Έχετε έως και 5 δωρεάν αναλήψεις ή μέχρι 200€, τον μήνα, με τον  Standard λογαριασμό
  • Τα χρήματά  σας προστατεύονται από το Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων, για ποσά έως και 100.000 ευρώ από την Κρατική Λιθουανική Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων και Επενδύσεων.
  • Δίνει τη δυνατότητα να επενδύσετε τα χρήματα σας με διαφορετικούς τρόπους, όπως η επένδυση σε μετοχές, σε bitcoin αλλά και σε συνάλλαγμα.
  • Αν είστε γονείς, ο λογαριασμός Revolut <18 που είναι προσαρμοσμένος για παιδιά από 7 έως 17 ετών θα σας βοηθήσει να διδάξετε στα παιδιά σας τη διαχείριση των χρημάτων τους.
  • Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, αν είστε εντός των πλαισίων χρήσης του λογαριασμού σας,  η Revolut δεν σας κρατάει προμήθεια από τις διαδικασίες αλλαγής συναλλάγματος
  • Το άνοιγμα λογαριασμού σε ευρώ και GBP είναι δωρεάν
  • Η δωρεάν μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς είναι διαθέσιμη σε πελάτες σε περισσότερες από 200 χώρες
Μειονεκτήματα της Revolut
  • Κρατείται προμήθεια 2% σε ATM για αναλήψεις άνω των 200€/μήνα
  • Προσφέρει συναλλαγές μόνο σε 32 νομίσματα
  • Για να ξεκλειδώσετε όλες τις υπηρεσίες πρέπει να πληρώσετε συνδρομή. Ωστόσο, μπορείτε να διαλέξετε το πακέτο που σας ταιριάζει καθώς προσφέρει συνδρομές από 3,49 ευρώ έως 45€ ευρώ και μπορείτε να επιλέξετε όποια σας ταιριάζει καλύτερα
  • Η Revolut έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές, αλλά επικεντρώνεται στο να είναι ευέλικτες οι τραπεζικές υπηρεσίες και δε δίνει τόση βαρύτητα στο να διασφαλίζει τις ανταγωνιστικές προμήθειες της Wise

Αν ακόμη δεν έχετε καταλήξει στο τι σας ταιριάζει καλύτερα, λάβετε υπόψιν σας ότι μπορείτε πάντα να επιλέξετε το άνοιγμα και των δυο λογαριασμών, παράλληλα. Για να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό στη Revolut κάντε κλικ εδώ. Έπειτα μπορείτε να ανοίξετε τον λογαριασμό σας και στη Wise, από εδώ. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα και των δυο αυτών ηλεκτρονικών τραπεζών και να καλύψετε πλήρως τις διαφορετικές ανάγκες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας