Επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο: Ιδέες και χρήσιμες συμβουλές

21 Ιουνίου, 2023

Οι επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι χρειάζεται κανείς να διαθέτει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό χρημάτων για να γίνει επενδυτής. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, αφού οι επενδύσεις με μικρά ποσά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να χτίσετε το δικό σας χαρτοφυλάκιο. Με μελετημένες επενδυτικές κινήσεις και την κατάλληλη καθοδήγηση, μια μικρή επένδυση μπορεί να έχει πολύ καλές αποδόσεις. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε; Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες για επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο.

Τι όφελος έχω από τις επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο;

Εκτός από το οικονομικό όφελος που μπορεί κανείς να αποκομίσει επενδύοντας μικρά ποσά, τέτοιες επενδύσεις προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης ρίσκου, όσο και από πλευράς καλύτερης αξιοποίησης των χρημάτων σας. Έτσι, οι επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο σάς βοηθούν:

  • να εξοικειωθείτε με τον κόσμο των επενδύσεων χωρίς να ρισκάρετε να χάσετε πολλά χρήματα
  • να αναπτύξετε μια επενδυτική νοοτροπία
  • να έχετε καλύτερο έλεγχο του ρίσκου, επενδύοντας σταθερά μικρά ποσά και κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές, ανάλογα με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες
  • να διασφαλίζετε ότι τα χρήματά σας δεν θα χάσουν την αγοραστική τους αξία λόγω πληθωρισμού
  • να έχετε υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με την απλή διατήρησή τους σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό

Με λίγα λόγια, εφόσον έχετε ήδη συγκεντρώσει και αποταμιεύσει ένα ποσό ασφαλείας (emergency fund) για πιθανές έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, δεν έχετε απολύτως τίποτα να χάσετε αν προχωρήσετε σε μια επένδυση ενός μικρού ποσού.

Ιδέες για επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά είδη επενδύσεων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάποια από αυτά τα είδη απαιτούν μεγαλύτερο κεφάλαιο. Ωστόσο, υπάρχουν και τομείς στους οποίους μπορείτε να επενδύσετε ένα μικρότερο ποσό, με πολύ καλά αποτελέσματα. Η επιλογή του κατάλληλου τομέα εξαρτάται από τους επενδυτικούς σας στόχους και τις ανάγκες σας. Επιπλέον, ανάλογα με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους από έναν τομείς επένδυσης, κάνοντας έτσι διασπορά ρίσκου. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις πιο έξυπνες επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο:

P2P Lending

Το P2P Lending (Peer to Peer Lending) λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τον δανεισμό χρημάτων σε άλλα φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις μέσω μιας πλατφόρμας P2P Lending. Το όφελος για τους επενδυτές προέρχεται από το υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Επενδύσεις Crowdfunding

Οι επενδύσεις Crowdfunding αφορούν την επένδυση ενός μικρού κεφαλαίου σε κάποια startup ή σε κάποιο project. Οι επενδύσεις αυτές έχουν διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα, η αγορά μετοχικού κεφαλαίου ή ο δανεισμός χρημάτων με την επιβολή επιτοκίου. Το κέρδος των επενδυτών προέρχεται είτε από την αύξηση της αξίας των μετοχών των εταιριών, είτε από τους τόκους δανεισμού.

Επενδύσεις σε ETFs

Το αρκτικόλεξο ETF προέρχεται από τον αγγλικό όρο «Exchange Traded Fund» που αποδίδεται στα ελληνικά ως «Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο». Πρόκειται στην ουσία για ένα σύνολο επενδυτικών προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα κ.ά. που έχουν κάτι κοινό. Το πλεονέκτημά τους κρύβεται στην ευκολία διαχείρισής τους, αφού αγοράζονται και πωλούνται κανονικά στο Χρηματιστήριο ως μετοχές, αλλά και στην ελαχιστοποίηση ρίσκου.Eδώ το κέρδος σας δεν εξαρτάται από την ανάπτυξη μιας μεμονωμένης εταιρείας, αλλά από τη συνολική πορεία των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο ETF σας. Αν ενδιαφέρεστε για επενδύσεις με μακροπρόθεσμο κέρδος, αλλά δεν διαθέτετε βαθιές επενδυτικές γνώσεις, η επένδυση σε ETFs είναι μία από τις καταλληλότερες επιλογές για εσάς.

Επενδύσεις σε ακίνητα

Πιθανόν να σας εκπλήσσει αυτή η πρόταση σε αυτό το άρθρο, αφού η αγορά ενός ακινήτου απαιτεί συνήθως τη διάθεση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα επένδυσης σε ακίνητα μέσω crowdfunding. Στις σχετικές πλατφόρμες μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα μικρό ποσό στην χρηματοδότηση για την αγορά ενός ακινήτου από την αντίστοιχη εταιρεία. Η μετέπειτα διαχείριση του ακινήτου από αυτή την εταιρεία εξασφαλίζει στους επενδυτές ένα μηνιαίο μέρισμα. Σε περίπτωση μεταπώλησής του, σας αντιστοιχεί φυσικά το αντίστοιχο ποσοστό ανάλογα με το ποσό που έχετε επενδύσει.

Πώς θα έχω το μεγαλύτερο κέρδος από την επένδυσή μου;

Όπως ίσως φαντάζεστε, η επένδυση μικροποσών έχει ένα σχετικά περιορισμένο περιθώριο κέρδους. Ωστόσο, τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε το μέγιστο δυνατό όφελος από την επένδυσή σας:

  • Θέστε ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς επενδυτικούς στόχους.
  • Επιλέξτε εκείνους τους τύπους επενδύσεων που θα ανταποκριθούν καλύτερα στους στόχους σας.
  • Παρακολουθήστε τακτικά την πορεία των επενδύσεων και προχωρήστε σε αντίστοιχες προσαρμογές όταν χρειάζεται.

Το πρώτο βήμα για μια πλήρως επιτυχημένη επένδυση

Μπορεί το ποσό που θα επενδύσετε να είναι μικρό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η επένδυσή σας δεν είναι σημαντική. Για να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσετε σε μια επιτυχημένη επένδυση που μπορεί να γίνει η αρχή για μια λαμπρή πορεία στον κόσμο των επενδύσεων, εμπιστευθείτε την αξιόπιστη ομάδα της GoJack.

Οι έμπειροι σύμβουλοι επενδύσεων που διαθέτουμε στην GoJack θα σας βοηθήσουν να καταστρώσετε μια επενδυτική στρατηγική πλήρως εναρμονισμένη με τους στόχους σας. Λάβετε την επαγγελματική καθοδήγηση που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το κεφάλαιό σας και δείτε στην πράξη πώς οι επενδύσεις με μικρό κεφάλαιο μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επικερδείς! Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας