Ν26 λογαριασμός: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

7 Ιουνίου, 2023

Μια ψηφιακή τράπεζα θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμη σε όλες τις online συναλλαγές σας. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε εκείνη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη για το 2023; Στο παρόν άρθρο μας θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την τράπεζα N26  και θα μάθετε τη διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμού N26. Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα δυο πιο σημαντικά πακέτα αναβάθμισης και πώς θα επωφεληθείτε από το N26 Business, ειδικά αν είστε freelancer.

Τι είναι η N26

Πρόκειται για μία ψηφιακή τράπεζα με έδρα τη Γερμανία, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, στο Βερολίνο της Γερμανίας, από τους Valentin Stalf και Maximilian Tayenthal. Η χρήση της μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής για κινητά που διαθέτει και η οποία μάλιστα λειτουργεί άψογα και στα ελληνικά. Δε χρειάζεται, δηλαδή, καμία φυσική παρουσία σε κατάστημα για να γίνετε πελάτες της.

Ουσιαστικά, σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε όσα σας προσφέρει μία παραδοσιακή τράπεζα με την ευκολία που σας δίνει το κινητό σας. Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά πως μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό N26 και ποιες είναι οι χρήσεις του.

Άνοιγμα λογαριασμού N26

Μπορείτε να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό πολύ εύκολα και το σημαντικότερο χωρίς καμία χρέωση. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Πολύ απλά από την άνεση του σπιτιού σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό σας και μία σύνδεση στο διαδίκτυο. Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα για τη δημιουργία του λογαριασμού N26:

Βήμα 1ο

Συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία και κατόπιν επιβεβαιώνετε το email σας.

Βήμα 2ο

Κατεβάζετε την εφαρμογή.

Βήμα 3ο

Θα σας ζητήσει να ταυτοποιήσετε τα στοιχεία σας με κάποιο έγγραφο όπως ταυτότητα ή διαβατήριο. Σημειώστε ότι η διαδικασία είναι διαφορετική αν επιλέξετε να ανεβάσετε την ταυτότητα ή αν επιλέξετε να ανεβάσετε το διαβατήριο σας:

  • Εάν επιλέξετε διαβατήριο θα πρέπει να συμμετάσχετε σε μία βιντεοκλήση που διαρκεί το πολύ 8 λεπτά. Εκεί θα μιλήσετε με έναν υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος θα σας δώσει κάποιες οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να δείξετε το διαβατήριό σας και να πείτε πως ονομάζεστε. Έπειτα, θα σας βγάλει κάποιες φωτογραφίες και θα σας κάνει κάποιες τυπικές ερωτήσεις.
  • Εάν επιλέξετε ταυτότητα, όμως, θα είναι αρκετά πιο απλό και γρήγορο για εσάς. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να βγάλετε φωτογραφία και τις δύο πλευρές της ταυτότητάς σας, καθώς και μια φωτογραφία το πρόσωπό σας και να τις ανεβάσετε.

Αυτό ήταν, έχετε πλέον λογαριασμό N26!

Πώς λειτουργεί η N26

Ουσιαστικά, έχετε έναν λογαριασμό με γερμανικό Iban και μία χρεωστική κάρτα που είναι συνδεδεμένη με αυτό τον λογαριασμό για να κάνετε αγορές και αναλήψεις.

Για να βάλετε χρήματα από κάποιον ελληνικό λογαριασμό της τράπεζάς σας μπορείτε να το κάνετε ως έμβασμα μέσω e-banking ή με την παραδοσιακή κατάθεση μέσω τραπέζης.

Τι σας προσφέρει ο λογαριασμός N26

Πρώτα από όλα θα έχετε μία κάρτα Μastercard για να κάνετε αγορές αλλά και αναλήψεις χρημάτων από όποιο ATM σας βολεύει, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεστε.

Ένα από τα επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η N26 είναι ότι δεν ισχύουν οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών για εμβάσματα από το εξωτερικό όπου κρατάνε προμήθεια €4.

Επιπρόσθετα, με την N26 μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα όπου θέλετε και μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε μέσα από 19 διαφορετικά συναλλάγματα. Σημειώνεται ότι για να γίνει αυτό η N26 συνεργάζεται με τη Wise.

Τα πλεονεκτήματα της N26 Metal

Η N26 Metal είναι το premium πρόγραμμα της N26 που προσφέρει όλα τα βασικά πλεονεκτήματα του απλού λογαριασμού, καθώς και επιπλέον διευκολύνσεις. Η αναβάθμιση κοστίζει μόλις 16,90€ τον μήνα.

Ομολογουμένως, το βασικότερο πλεονέκτημα της N26, είναι πως με το Metal Plan έχετε δικαίωμα σε 8 δωρεάν αναλήψεις χρημάτων τον μήνα, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση προμήθειας.  Σε αντίθεση με την πολιτική αυτή της N26, οι άλλες μεγάλες online τράπεζες, συνήθως χρεώνουν ένα ποσοστό προμήθειας σε κάθε ανάληψη. Για παράδειγμα η Revolut  χρεώνει 2% ανά ανάληψη, ενώ στη Wise υπάρχει προμήθεια 1%.

Αν ασχολείστε με κρυπτονομίσματα, η αναβάθμιση του N26 λογαριασμού σας σε Metal είναι μια εξαιρετική κίνηση, καθώς θα μπορέσετε να αυξήσετε και να διαχειριστείτε καλύτερα τα κέρδη σας. Ακόμη, με το Metal Plan απολαμβάνετε αποκλειστική μείωση των συναλλακτικών αμοιβών για τα κρυπτονομίσματα, αφού θα έχετε μόλις 1% για Bitcoin και 2% σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Με την N26 Metal έχετε επίσης και άλλα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Ιατρική κάλυψη και 24/7 τηλεφωνική ιατρική υποστήριξη, για όλη την οικογένεια, σε περίπτωση που χρειαστείτε ιατρική βοήθεια σε κάποιο ταξίδι σας στο εξωτερικό.
  • Εξασφάλιση αποζημίωσης σε περιπτώσεις καθυστέρησης ή απώλειας των αποσκευών σας, όσο ταξιδεύετε.
  • Κάλυψη για έως και 10000€ για αγορές που κάνατε με τον N26 λογαριασμό σας, οι οποίες κλάπηκαν ή καταστράφηκαν πριν φτάσουν σε εσάς.
  • Δυνατότητα προστασίας του κινητού σας αλλά και χρηματική αποζημίωσή σε περίπτωση φθοράς ή κλοπής, αξίας μέχρι και 2000€. Δεν παίζει μάλιστα ρόλο αν αγοράσατε τη συσκευή σας μέσω του N26 λογαριασμού σας ή όχι.

Άνοιγμα λογαριασμού N26 Business για freelancers

Αν παρέχετε τις υπηρεσίες σας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, το άνοιγμα λογαριασμού N26 είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Είναι γνωστό, φυσικά, πως η N26 δεν ενδείκνυται για εταιρικό λογαριασμό παρά μόνο για προσωπικό. Μπορείτε, ωστόσο, αν είστε freelancer, να αναβαθμίσετε δωρεάν τον απλό λογαριασμό σας σε Business και να απολαύσετε πολλά επιπλέον πλεονεκτήματα.

Με έναν N26 Business λογαριασμό, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των εξόδων και των κερδών σας από την παροχή freelance υπηρεσιών σας.  Μπορείτε να λάβετε την πληρωμή σας, από τους πελάτες σας που έχουν λογαριασμό N26, πολύ γρήγορα και χωρίς προμήθεια. Θα ειδοποιηθείτε, επίσης, άμεσα ότι προστέθηκαν τα χρήματα στο λογαριασμό σας μέσω των push ειδοποιήσεων στο app.

Ακόμη, μπορείτε να έχετε επιστροφή 0,1%, κάθε μήνα, για κάθε πληρωμή που θα κάνετε με την N26 Mastercard που θα αποκτήσετε. Απολαμβάνετε επίσης 24/7 τηλεφωνική υποστήριξη για κάθε ανάγκη σας.

Τέλος, ο N26 Business λογαριασμός σας προσφέρει και λογιστικές διευκολύνσεις, εφόσον μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις κινήσεις του λογαριασμού σε csv ή pdf, για την κατάθεσή τους στην εφορία. Ωστόσο, σε περίπτωση που τα ετήσια έσοδά σας ως freelancer δεν ξεπερνούν τα 10000€ ετησίως, με την N26 δεν χρειάζεται να κάνετε έναρξη δραστηριότητας στην εφορία.

Ανακεφαλαιώνοντας

Η N26 είναι μια αξιόπιστη online τράπεζα και εξαιρετική επιλογή για όλες τις online συναλλαγές σας, ειδικά αν είστε freelancer. Η διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμού N26 είναι πολύ εύκολη και θα σας πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Φυσικά, μην ξεχνάτε πως υπάρχει διαθέσιμο το τμήμα εξυπηρετήσεων της N26, στο οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για κάθε σας απορία και επιπλέον διευκρίνιση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας