Ιδέες για επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις

19 Ιουλίου, 2023

Οι υψηλές αποδόσεις αποτελούν τον απώτερο στόχο κάθε επενδυτή. Ωστόσο, το μεγάλο ρίσκο που τις συνοδεύει, συνήθως είναι αυτό που αποτρέπει τους περισσότερους από τις επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις. Αν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος των επενδύσεων, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε σχετικές προτάσεις αλλά και τρόπους μείωσης του εμπλεκόμενου ρίσκου.

Ποιο είδος επένδυσης φέρνει τις υψηλότερες αποδόσεις;

Η μεγάλη ποικιλία σε είδη επενδύσεων που υπάρχει σήμερα παρέχει ευελιξία, αλλά συχνά προκαλεί σύγχυση. Κάποιες επενδύσεις είναι καταλληλότερες για άμεσο κι άλλες για μακροπρόθεσμο κέρδος. Άλλες έχουν χαμηλότερες κι άλλες υψηλότερες αποδόσεις. Πώς θα ξέρετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Με τον οδηγό που σας έχουμε ετοιμάσει παρακάτω, μπορείτε να επιλέξετε εκείνη την επένδυση που έχει καλύτερη σχέση απόδοσης-ρίσκου για εσάς.

Επενδύσεις σε μετοχές

Η επένδυση σε μετοχές είναι ένας πολύ καλός τρόπος πολλαπλασιασμού των χρημάτων σας. Η επιλογή των κατάλληλων μετοχών και η σωστή διαχείρισή τους μπορεί να σας αποφέρει μεγάλα κέρδη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, κυρίως μέσω της αγοραπωλησίας τους. Όπως και στα άλλα είδη επενδύσεων που θα δούμε παρακάτω, όσο μεγαλύτερο το ρίσκο που αναλαμβάνετε, τόσο πιο υψηλές είναι οι αποδόσεις που ενδέχεται να επιτύχετε. Ωστόσο, με τακτική παρακολούθηση της πορείας των μετοχών σας και των αντίστοιχων εταιρειών μπορείτε να προβλέψετε πιθανές αρνητικές εξελίξεις και να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις για να προστατέψετε το κεφάλαιό σας.

Επενδύσεις σε ETFs

Αν σας ενδιαφέρει το μακροπρόθεσμο κέρδος, η επένδυση σε ETFs είναι μια εξαιρετική κίνηση. Επιλέγοντας ETFs που περιλαμβάνουν τα κατάλληλα επενδυτικά οχήματα, μπορείτε να έχετε μια πολύ καλή απόδοση σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά το ρίσκο, αυτό εξαρτάται από το είδος των ETFs που θα επιλέξετε. Τα ETFs που περιλαμβάνουν επενδυτικά οχήματα με μεγάλη μεταβλητότητα (π.χ. μετοχές startup εταιριών) ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους αλλά και πιθανώς υψηλότερες αποδόσεις. Από την άλλη, υπάρχουν και τα σχετικά ασφαλή ETFs με επενδυτικά οχήματα μικρότερου ρίσκου και αντίστοιχα μικρότερων αποδόσεων.

Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

Από την εκτίναξη της τιμής του Bitcoin μερικά χρόνια πριν, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στην επένδυση σε διάφορα κρυπτονομίσματα με την ελπίδα ότι θα έχει μεγάλα κέρδη. Πράγματι, λόγω της υψηλής μεταβλητότητάς τους, οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μπορούν να έχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις. Για τον ίδιο λόγο όμως, συνοδεύονται από υψηλά ποσοστά κινδύνου. Απαιτείται βαθιά γνώση της αγοράς και πολύ προσεκτικές κινήσεις, ώστε να απολαύσετε τα οφέλη χωρίς να χάσετε το κεφάλαιό σας.

Επενδύσεις σε FOREX

Η αγορά συναλλάγματος είναι γνωστή για τις σημαντικές ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων που προσφέρει. Με μια μικρή επένδυση παρέχεται η δυνατότητα να εμπορευτεί κανείς συναλλαγματικές ισοτιμίες πολύ μεγαλύτερης αξίας. Ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αγορά που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις για να έχετε την προσδοκώμενη επιτυχία.

Ποιες αγορές έχουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις;

Εκτός από το είδος της επένδυσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η αγορά στην οποία θα επιλέξετε να επενδύσετε. Ο κατάλληλος συνδυασμός τύπου επένδυσης και αντίστοιχης αγοράς είναι αυτός που θα σας φέρει τα μεγαλύτερα κέρδη. Ποιες αγορές είναι κατάλληλες για επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις, λοιπόν;

Αναπτυσσόμενες τεχνολογίες 

Οι ταχύτατες εξελίξεις σε τεχνολογικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η βιοτεχνολογία, μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες για επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις.

Αναδυόμενες αγορές  

Ορισμένες αναδυόμενες αγορές μπορεί να παρουσιάσουν μεγάλες ευκαιρίες για αποδοτικές επενδύσεις. Για παράδειγμα, ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες στην Ασία, όπως η Κίνα ή οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και παρέχουν ευκαιρίες για επενδύσεις.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 

Η αναπτυξιακή τάση προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική, δημιουργεί ευκαιρίες για επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν και παρέχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται να έχουν αύξηση ζήτησης στο μέλλον.

Κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις (ESG investing)

Οι επιχειρήσεις με κοινωνικά υπεύθυνο χαρακτήρα (π.χ. επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, εφαρμόζουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον κι έχουν κοινωνική δράση) έχουν ραγδαία ανάπτυξη. Οι διαφανείς πρακτικές τους τις καθιστούν περισσότερο ασφαλείς, ενώ το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτές υπόσχεται μεγάλες αποδόσεις στο εγγύς μέλλον.

Υπάρχει τρόπος να μειωθεί το ρίσκο στις επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις;

Όπως σε κάθε είδος επένδυσης, έτσι και στις επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ο πιθανός κίνδυνος. Ωστόσο, αν θέλετε να περιορίσετε το εμπλεκόμενο ρίσκο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Χάραξη επενδυτικής στρατηγικής
  • Διασπορά κεφαλαίου
  • Καλή γνώση της αγοράς στην οποία επενδύετε
  • Τακτική παρακολούθηση της επένδυσης

Όλα τα παραπάνω απαιτούν χρόνο και εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα των επενδύσεων. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να σας στερεί την ευκαιρία να ασχοληθείτε με τις επενδύσεις. Οι άριστα καταρτισμένοι σύμβουλοι επενδύσεων της GoJack είναι στο πλευρό σας.

Λάβετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε για μια επιτυχημένη επένδυση ή εμπιστευτείτε μας την πλήρη διαχείριση των επενδύσεών σας και δείτε τα κέρδη σας να πολλαπλασιάζονται. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς!

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας