10 Πλεονεκτήματα της Ίδρυσης Offshore στο Delaware των Η.Π.Α.

31 Αυγούστου, 2021

Το Delaware είναι η πιο φιλική πολιτεία της Αμερικής για τη δημιουργία και λειτουργία επιχειρήσεων. Το δικαστικό σύστημα, η φορολογία και πολλοί ακόμη παράγοντες, ευνοούν σημαντικά την ίδρυση εταιρειών στο Delaware.

Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα ίδρυσης offshore εταιρείας στο Delaware.

Φορολογία στο Delaware

Ξεκινώντας από το φορολογικό καθεστώς, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Delaware προσφέρει μηδενικό φόρο επί των πωλήσεων. Συγκεκριμένα μετά την ίδρυση μιας LLC εταιρείας, χρειάζεται να επιλέξετε τον τύπο της (εταιρεία S, εταιρεία C ή αποκλειστική ιδιοκτησία). Οι μεμονωμένες LLC δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

Επίσης υπάρχει μηδενικός κρατικός φόρος εισοδήματος για εταιρείες με έδρα το Delaware, καθώς και μηδενικός φόρος επί τόκων. Τις ευνοϊκές αυτές συνθήκες φορολογίας ολοκληρώνουν ο χαμηλός φόρος προσωπικής ιδιοκτησίας και η μηδενική απαίτηση ΦΠΑ.

Δικαστικό σύστημα που ευνοεί επιχειρήσεις

Το δικαστικό σύστημα στο Delaware διαφέρει σε σχέση με το σύστημα που εφαρμόζεται σε άλλες πολιτείες της Αμερικής. Χρησιμοποιεί δικαστές αντί ενόρκων. Αυτό επιταχύνει σημαντικά τις νομικές διαδικασίες. Επιπλέον, διατηρεί την πιο προηγμένη και ενημερωμένη νομολογία, η οποία ευνοεί τις επιχειρήσεις, μειώνοντας την ευθύνη και τις διαφορές μεταξύ των εταιρειών Delaware.

Επομένως, η διατήρηση μιας εταιρείας στο Delaware είναι εύκολη υπόθεση και ο νόμος βρίσκεται στο πλευρό σας.

Ευκολία διαδικασίας έναρξης

Οι απαιτήσεις έναρξης νέας offshore εταιρείας στο Delaware είναι αμελητέες. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, χωρίς υποχρέωση ψηφοφορίας και διάφορων συναντήσεων με φορείς. Οι πληροφορίες που ζητούνται για τη σύσταση εταιρείας είναι ελάχιστες, ενώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάζεται μόνο ένα μικρό τέλος κατάθεσης.

Επιχειρηματική και περιουσιακή ασφάλεια

Οι LLC εταιρείες με έδρα το Delaware απολαμβάνουν αυξημένη προστασία περιουσιακών στοιχείων έναντι πιστωτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας πιστωτής δεν μπορεί να επιτεθεί στην LLC ούτε να οικειοποιηθεί κανένα περιουσιακό της στοιχείο , σε περίπτωση αντιδικίας με μέλος της εταιρείας. Αυτό ισχύει για όλα τα μέλη που ανήκουν σε μια LLC εταιρεία.

Ίδρυση offshore εξ’ αποστάσεως

Για την ίδρυση μιας εταιρείας στο Delaware δε χρειάζεται να βρεθείτε εκεί. Η διαδικασία της σύστασης μπορεί να γίνει και εξ’ αποστάσεως. Χρειάζεται μόνο να έχετε έναν καταχωρημένο αντιπρόσωπο στο Delaware για την εταιρεία σας.

Εμείς στην Gojack αναλαμβάνουμε την εκπροσώπησή σας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εξ’ ολοκλήρου. Καταθέτουμε για σας όλα τα δικαιολογητικά και σας ενημερώνουμε για την πορεία ίδρυσης της offshore εταιρείας σας.

Χαμηλά κόστη έναρξης και κεφαλαίου

Για τη δημιουργία μιας offshore εταιρείας στο Delaware των Η.Π.Α. δεν υπάρχει καμία απαίτηση κεφαλαίου εκκίνησης. Η έναρξη μιας υπεράκτιας εταιρείας στο Delaware έχει χαμηλότερο κόστος από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία και είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που αρκετοί επενδυτές το προτιμούν για την έδρα της εταιρείας τους.

Προσαρμογή στη δομή και ελευθερία σύμβασης

Οι όροι και οι κανόνες που αφορούν μια εταιρεία LLC μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να ικανοποιούν συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις των επενδυτών. Πολλές φορές όταν αναφερόμαστε σε αυτήν ακριβώς την ευελιξία των LLC εταιρειών, μιλάμε για τη λεγόμενη ελευθερία σύμβασης.

Περιορισμένη ευθύνη μελών offshore εταιρείας

Κάθε μέλος μιας εταιρείας με έδρα το Delaware, ευθύνεται μόνο για το μερίδιο συνεισφοράς στο κεφάλαιο της εταιρείας. Η ευθύνη του περιορίζεται σε αυτό το ποσό και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνεται η προσωπική περιουσία του, για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της εταιρείας.

Απόρρητο του ιδιοκτήτη της εταιρείας

Οι εταιρείες στο Delaware και τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και οι μέτοχοι σε αυτές, διασφαλίζονται με το απόρρητο και την ανωνυμία τους. Εφόσον έχει οριστεί ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, όπως αναφέραμε παραπάνω, τα υπόλοιπα μέλη δεν οφείλουν να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους για κανένα λόγο.

Χαμηλές ετήσιες χρεώσεις και κόστος συντήρησης

Από την έναρξη της υπεράκτιας και έπειτα, η λογιστική υποστήριξη είναι πολύ εύκολη υπόθεση και κοστίζει ελάχιστα. Μία φορά το χρόνο, πρέπει να υποβληθεί μια απλή φόρμα και μια ετήσια αμοιβή φόρου ύψους 300 δολαρίων στο Υπουργείο Εξωτερικών του Delaware. Πρέπει, επίσης να καταβάλλεται η ετήσια αμοιβή του εγγεγραμμένου εκπροσώπου.


Είδαμε λοιπόν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα από την ίδρυση offshore εταιρείας στο Delaware των Η.Π.Α. Για περισσότερα πάνω στη δημιουργία Offshore εταιρειών μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι του Gojack είναι εδώ για σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας