Revolut Business: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

8 Φεβρουαρίου, 2024

Οι fintech εταιρείες έχουν πάρει τη θέση τους και διαμορφώνουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες αυτές προσφέρουν πλατφόρμες, όπως εικονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και εφαρμογές για κινητά, που διευκολύνουν τη διαχείριση των χρημάτων των χρηστών.

Μια τέτοια εταιρεία είναι και η Revolut, η οποία ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatenskow και χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια επαγγελματίες και ιδιώτες. Η υπηρεσία Revolut Business αποτελεί μία προέκταση των υπηρεσιών της εικονικής τράπεζας, η οποία απευθύνεται συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Παρακάτω θα αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Revolut Business: Τα χαρακτηριστικά της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αν σας συμφέρει, καθώς και πώς να ανοίξετε επαγγελματικό λογαριασμό.

Revolut Business: Τι είναι

Το Revolut Business επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν συγκεντρωμένη τη διαχείριση των οικονομικών τους σε μία πλατφόρμα, από όπου μπορούν να δέχονται ή να ολοκληρώνουν πληρωμές σε περισσότερες από 100 χώρες, να πληρώνουν εργαζόμενους και προμηθευτές, να διατηρούν αρχείο των συναλλαγών τους και πολλά ακόμη.

Όλα αυτά πραγματοποιούνται διαδικτυακά, μέσα από μία εφαρμογή στο κινητό, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία του επαγγελματία σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει ο επαγγελματικός λογαριασμός της Revolut.

Χαρακτηριστικά του Revolut Business

Λογαριασμός πολλαπλών νομισμάτων

Η Revolut προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς που υποστηρίζουν συναλλαγές σε 25+ νομίσματα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν συναλλαγές σε οποιοδήποτε νόμισμα χωρίς μετατροπή.

Διαχείριση ομάδας

Με το Revolut Business, οι επιχειρηματίες μπορούν να δημιουργούν λογαριασμούς για κάθε έναν από τους υπαλλήλους τους, υπό τον λογαριασμό της εταιρείας τους.

Λογαριασμοί για εμπόρους και επεξεργασία πληρωμών

Το Revolut Business επιτρέπει στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο εμπόριο να δέχονται πληρωμές σε οποιοδήποτε από τα νομίσματα που υποστηρίζονται. Οι πληρωμές διεκπεραιώνονται σε 24 ώρες ή λιγότερο.

Μισθοδοσίες και πληρωμές προμηθευτών

Με το Revolut Business μπορείτε εύκολα να πληρώσετε εργαζόμενους αλλά και προμηθευτές σε όλον τον κόσμο, κάτι που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν συνεργάζεστε με επαγγελματίες σε διεθνές επίπεδο.

Λογιστικά και αναλύσεις

Το Revolut Business περιλαμβάνει βασικά λογιστικά εργαλεία, που βοηθούν τους επιχειρηματίες με την καταγραφή εσόδων και εξόδων.

Revolut Business Mobile App

Η Revolut προσφέρει μία δωρεάν εφαρμογή για τον επαγγελματικό λογαριασμό για συσκευές iOS και Android, από όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα μέσα από το smartphone σας.

Revolut Business: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 Όπως όλες οι υπηρεσίες, το Revolut Business έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε εταιρείας.

Revolut Business: Πλεονεκτήματα

  • Πρόσβαση σε περισσότερες από 200 εικονικές debit κάρτες.
  • 24/7 υποστήριξη πελατών, τόσο από την ιστοσελίδα όσο και μέσω chat στην εφαρμογή.
  • Απλή και εύκολη υποστήριξη συναλλαγών σε πολλαπλά νομίσματα, για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν δραστηριότητες σε άλλες χώρες.
  • Διαχείριση όλων των οικονομικών σε μία εφαρμογή, χωρίς επιπλέον μηνιαίες χρεώσεις.
  • Ενσωμάτωση άλλων λογισμικών: Ο επαγγελματικός λογαριασμός Revolut συγχρονίζεται με άλλα οικονομικά εργαλεία, όπως το Sage, το Xero, και το QuickBooks.

Revolut Business: Μειονεκτήματα

  • 2% χρέωση ανάληψης μετρητών.
  • Δεν υποστηρίζονται καταθέσεις μετρητών ή επιταγών στον επαγγελματικό λογαριασμό Revolut.
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα δανείου.

Πώς θα ανοίξετε λογαριασμό Revolut Business

 Η Revolut προσφέρει δύο τύπους επαγγελματικών λογαριασμών: Για ελεύθερους επαγγελματίες (freelancers) και για εταιρείες. Ως freelancer, μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό στο όνομά σας, ενώ οι εταιρικοί λογαριασμοί ανοίγονται στην επωνυμία της εταιρείας.

Άνοιγμα λογαριασμού Revolut Business βήμα-βήμα

Βήμα 1 – Επισκεφθείτε τη σελίδα της Revolut Business και επιλέξτε «Εγγραφή τώρα».

Βήμα 2 – Επιλέξτε τη χώρα σας.

Βήμα 3 – Καταχωρήστε το email σας.

Βήμα 4 – Επιβεβαιώστε το email σας με τον εξαψήφιο κωδικό που λάβατε.

Βήμα 5 – Καταχωρήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Βήμα 6 – Επιβεβαιώστε το τηλέφωνό σας με τον εξαψήφιο κωδικό που λάβατε με SMS.

Βήμα 7 – Δημιουργήστε κωδικό πρόσβασης.

Στη συνέχεια, κατεβάστε το Revolut Business App, από όπου θα κάνετε την αίτησή σας για επαγγελματικό λογαριασμό, παρέχοντας ορισμένα στοιχεία που θα σας ζητηθούν για την επιχείρησή σας.

Μεταξύ άλλων, αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Αποδεικτικό της διεύθυνσης της έδρας της επιχείρησης.
  • Σύντομη περιγραφή της φύσης της επιχείρησης (δραστηριότητα και τοποθεσία).
  • Να προσδιορίσετε πώς θα χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό.
  • Επαλήθευση της ταυτότητάς σας ως νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.
  • Βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την σύσταση της εταιρείας σας.
  • Βασικές πληροφορίες για τους μετόχους και τα στελέχη της εταιρείας σας. Θα απαιτηθεί έλεγχος ταυτότητας, ο οποίος μπορεί είτε να γίνει από αυτούς προσωπικά είτε να υποβληθεί για λογαριασμό τους.

Αφότου ανεβάσετε τα απαιτούμενα έγγραφα και παρέχετε τις πληροφορίες, θα επιλέξετε το πλάνο σας, μεταξύ των επιλογών που διατίθενται ανάλογα με το αν πρόκειται για freelancer ή εταιρεία. Δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα πλάνα εδώ.

Τέλος, θα χρειαστεί να σκανάρετε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, για επιβεβαίωση ταυτότητας. Η Revolut θα εξετάσει την αίτησή σας και θα σας ενημερώσει για την έγκρισή της. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από λίγες ώρες έως μία εβδομάδα. Μόλις ανοίξετε τον επαγγελματικό σας λογαριασμό, θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός σε ευρώ και ένας λογαριασμός σε δολάρια ΗΠΑ και θα σας αποσταλούν οι αριθμοί λογαριασμού και IBAN.

Revolut Business: Σας συμφέρει;

Συμπερασματικά, το Revolut Business μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα χρηματοοικονομικό super-app, σχεδιασμένο για ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να έχουν συγκεντρωμένη την οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας τους.

Ακόμη, αν η επιχείρησή σας πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό, όπως πληρωμές εργαζομένων ή προμηθευτών σε άλλες χώρες, τότε το Revolut Business επίσης σας συμφέρει πολύ, αφού υποστηρίζει πληρωμές σε πολλαπλά νομίσματα. Επιπλέον, πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας για freelancers και εταιρείες είναι διαθέσιμα και στα δωρεάν πλάνα της.

Από την άλλη, φυσικά υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα η χρέωση της ανάληψης μετρητών και η αδυναμία καταθέσεων μετρητών στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να εξετάσετε και τις  εναλλακτικές λύσεις, όπως ο επαγγελματικός λογαριασμός Wise, ώστε να αξιολογήσετε ποια πλατφόρμα σας συμφέρει καλύτερα με βάση τις ανάγκες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας