Πού να επενδύσω; Επενδυτικές ευκαιρίες για κάθε προϋπολογισμό

9 Αυγούστου, 2023

Συχνά, κυριαρχεί η λανθασμένη εντύπωση ότι πρέπει κανείς να διαθέτει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για να ασχοληθεί με τις επενδύσεις. Έτσι, άτομα που έχουν αποταμιεύσει ένα μικρό ποσό δεν προχωρούν σε κάποια επένδυση, χάνοντας την ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτό το μικρό κεφάλαιο προς όφελός τους. Αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν να μπουν στον κόσμο των επενδύσεων και αναρωτιούνται ‘πού να επενδύσω τα χρήματά μου;’, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε έξυπνες ιδέες για να επενδύσετε από 50 έως 50.000 ευρώ.

Πού να επενδύσω τα χρήματά μου;

Ο κόσμος των επενδύσεων προσφέρει μια πληθώρα επιλογών που καλύπτουν κάθε προϋπολογισμό. Είτε διαθέτετε ένα ικανό ποσό, είτε ένα μικρό κεφάλαιο, μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα ανάλογο είδος επένδυσης και να έχετε μια αντίστοιχη απόδοση. Επιπλέον, με την κατάλληλη καθοδήγηση, μπορείτε να εντοπίσετε επενδυτικές ευκαιρίες και να καταφέρετε αξιόλογα κέρδη ακόμη κι αν ξεκινήσετε με μικροεπενδύσεις. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα προτεινόμενα είδη επένδυσης ανά προϋπολογισμό:

Πού να επενδύσω 50-100 ευρώ;

Μια επένδυση τέτοιου μεγέθους μπορεί να μην αποφέρει μεγάλα κέρδη, αλλά είναι σίγουρα μια καλή αρχή για να εξοικειωθεί κανείς με είδη επενδύσεων αυξημένου ρίσκου χωρίς να διακινδυνεύει με μεγάλα ποσά. Για παράδειγμα, με 50-100 ευρώ μπορείτε να πειραματιστείτε με την αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Crowdfunding ή ακόμα και με το P2P Lending.

Για όσους ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο είδος επένδυσης με μικρό κεφάλαιο. Μπορείτε να επενδύσετε σε ακίνητα μέσω Crowdfunding, λαμβάνοντας ένα μηνιαίο μέρισμα από τα κέρδη της εκμετάλλευσης του ακινήτου.

Ακόμη, αν σας ενδιαφέρει κάποιο από αυτά τα είδη επένδυσης, η κατάθεση ενός ποσού της τάξεως των 50-100 ευρώ σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τη διαδικασία και να αναπτύξετε μια επενδυτική νοοτροπία. Έτσι, κάνετε μια ομαλή εισαγωγή στον κόσμο των επενδύσεων χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός σας.

Πού να επενδύσω 1.000-2.000 ευρώ;

Με 1.000-2.000 ευρώ μπορείτε και πάλι να επιλέξετε κάποιο από τα είδη επένδυσης που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ωστόσο, όσο αυξάνεται το κεφάλαιο που επενδύετε, τόσο μεγαλύτερη σταθερότητα θα πρέπει να έχουν τα επενδυτικά οχήματα που επιλέγετε.

Από την άλλη, μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ένα κεφάλαιο ύψους 1000-2000 ευρώ είναι η επένδυση σε Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs). Με ένα τέτοιο ποσό μπορείτε να αγοράσετε τα πρώτα σας ETFs και να θέσετε τις βάσεις για μια μακροχρόνια επένδυση με μια μέση απόδοση και διαχειρίσιμο ρίσκο.

Πού να επενδύσω 10.000-30.000 ευρώ;

Πολλοί νέοι επενδυτές κάνουν το λάθος να επενδύσουν όλα τους τα χρήματα σε ένα μόνο επενδυτικό όχημα, θεωρώντας ότι έτσι θα πετύχουν μεγαλύτερες αποδόσεις. Πράγματι, όσο μεγαλύτερο το κεφάλαιο που επενδύεται, τόσο υψηλότερες αποδόσεις μπορούν να επιτευχθούν, με την προϋπόθεση ότι η επένδυση είναι κερδοφόρα. Αν δεν είναι όμως, ο επενδυτής θα έχει χάσει όλο το κεφάλαιό του.

Επομένως, για να μειώσετε το εμπλεκόμενο ρίσκο είναι προτιμότερο να μην επενδύετε όλο σας το κεφάλαιο σε ένα επενδυτικό όχημα. Η διάθεση ενός κεφαλαίου ύψους 10.000-30.000 ευρώ σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου, κάνοντας έτσι πιο ασφαλείς τις επενδύσεις σας. Έτσι, μπορείτε να επενδύσετε ένα μέρος των χρημάτων σας σε ομόλογα, ένα άλλο σε μετοχές, ένα τρίτο σε ETFs και ούτω καθεξής.

Τέλος, βασική παράμετρος στην επιλογή των επενδυτικών οχημάτων που θα συμπεριλάβετε στο χαρτοφυλάκιό σας, είναι η διαχείριση ρίσκου. Η επιλογή θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των επενδυτικών οχημάτων υψηλού και χαμηλού ρίσκου, ώστε το χαρτοφυλάκιό σας να χαρακτηρίζεται από έναν μέτριο έως χαμηλό βαθμό κινδύνου.

Πού να επενδύσω 50.000 ευρώ;

Η συχνότερη επένδυση που γίνεται στη χώρα μας, όταν πρόκειται για κεφάλαια που ξεκινούν από 50.000 ευρώ, αφορά σε ακίνητη περιουσία. Πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρει η επένδυση σε ακίνητα.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η διασπορά κεφαλαίου έχει μεγαλύτερα οφέλη για τον επενδυτή, οπότε καλό θα ήταν να μην διαθέσετε όλο σας το κεφάλαιο για την αγορά ακινήτου.

Ιδανικά, το κεφάλαιο θα πρέπει να χωριστεί σε κατηγορίες. Το μεγαλύτερο μέρος του θα πρέπει να επενδυθεί σε κάποιον τομέα με σχετική σταθερότητα και μακροπρόθεσμα οφέλη (π.χ. αγορά ακινήτου). Μικρότερα ποσά μπορούν να επενδυθούν σε άλλους τομείς που περιλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο, όπως:

  • η χρηματοδότηση κάποιας startup ως επιχειρηματικός άγγελος
  • η αγορά μετοχών ή ETFs
  • η αγορά NFTs ή κρυπτονομισμάτων κ.ά.

Εάν σας ενδιαφέρει και η ενεργητική επένδυση, υπάρχει επίσης η επιλογή να επενδύσετε τα χρήματα αυτά στη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης.

Ποια είναι η καλύτερη επένδυση για το κεφάλαιό μου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι ανάγκες των επενδυτών διαφέρουν. Χρειάζεται ενδελεχής έρευνα, διερεύνηση των επενδυτικών αναγκών του ατόμου και καθορισμός ξεκάθαρων επενδυτικών στόχων για να καταλήξει κανείς στην καλύτερη επένδυση για τον ίδιο.

Όποιο κι αν είναι το ποσό που θέλετε να επενδύσετε, η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων της GoJack μπορεί να διεξαγάγει όλη την απαιτούμενη έρευνα και να σας προτείνει τις καταλληλότερες επιλογές για τις δικές σας ανάγκες.

Ακόμη και αν δεν έχετε καμιά εμπειρία στις επενδύσεις, οι έμπειροι επενδυτικοί σύμβουλοί μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν ή και να αναλάβουν όλη τη διαδικασία δημιουργίας και συντήρησης χαρτοφυλακίου, ώστε να απολαμβάνετε τα οφέλη των επενδύσεών σας χωρίς κανέναν κόπο!

Συνεπώς, αν αναρωτιέστε ‘πού να επενδύσω τα χρήματά μου;’, εμείς έχουμε την απάντηση! Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον συναρπαστικό κόσμο των επενδύσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρείτε
https://gojack.gr/wp-content/uploads/img-footer-map-1.png
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΈδρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣΠου Θα Μας Βρειτε
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙΑκολουθήστε Μας